Schiesser

Schiesser

Al meer dan 135 jaar vertrouwen mensen op het merk Schiesser. Als grootste Duitse ondergoedspecialist levert de onderneming hoge kwaliteit ondergoed in materiaal en afwerking. Schiesser staat voor kwaliteit, natuurlijkheid en innovatie. Bovendien heeft het merk een subliem draagcomfort wat al direct is te merken aan de pasvorm. Bekijk de onderstaande collectie voor mannen en vouwen en maak een keuze aan de linker zijde voor uw maat.

Schiesser ondergoed; een klasse apart

Als we het over bekende merken ondergoed hebben, dan zal de naam Schiesser zeker vallen. Talloze generaties zijn letterlijk opgegroeid met Schiesser. Het is een kwaliteitsmerk dat functioneel ondergoed fabriceert met een hoog draagcomfort. En alhoewel het bedrijf is opgericht in 1875, is het altijd met zijn tijd meegegaan. De collecties van Schiesser ondergoed wordt regelmatig vernieuwd en ze gebruiken innovatieve middelen bij de productie.


Bijna 150 jaar Schiesser

Schiesser heeft in zijn bijna 150 jarige bestaan een hele ontwikkeling meegemaakt en vele crisissen doorstaan. De Zwitser Jacques Schiesser heeft het bedrijf opgericht toen hij 27 jaar was. In de balzaal van hotel Schwert, dat nog steeds bestaat, plaatste hij zijn eerste rondbreimachines en begon met de fabricage van tricot samen met zijn vrouw Malwine. Amper 5 jaar later had hij 280 mensen in dienst en exporteerde hij zijn producten naar Azië.


Het bedrijf Schiesser was zijn tijd ver voor. Jacques zorgde uitermate goed voor zijn personeel. Zo had hij een systeem ingesteld wat te vergelijken is met de ziektekostenverzekering van nu en kon zijn personeel op vakantie naar speciaal daarvoor aangekochte vakantiewoningen. Dit werpt zijn vruchten af; Schiesser werd een bedrijf waar mensen graag werkten en gemotiveerd en gedreven waren. Wanneer Schiesser in 1913 overlijdt, is Schiesser een multinational en werken er wereldwijd 1200 mensen voor hem. Alhoewel het bedrijf na zijn dood overgaat op Alwine, komt de leiding in handen van andere familieleden.


In 1936 komt het bedrijf in handen van iemand die niet tot de familie Schiesser behoort. De tweede wereldoorlog verloopt nog dramatischer dan de eerste; het bedrijf was genoodzaakt ondergoed voor het Duitse leger te produceren. Van deze oorlogen was Schiesser in 1950 pas weer volledig hersteld. Wanneer het bedrijf in 1975 100 jaar bestaat, is de productie van 38 miljoen stuks ondergoed per jaar een feit.


De laatste crisis van Schiesser dateert van 2009. Interne reorganisaties brengen het bedrijf naar de afgrond en er wordt faillissement aangevraagd. Gelukkig is het niet zover gekomen en krijgt het bedrijf in 2010 de touwtjes weer in handen.


De herontdekking van Schiesser

Wanneer Schiesser in 2010 wereldwijd de nieuwe collecties introduceert, wordt hier enorm positief op gereageerd en overwint het merk zijn positie op de markt. Licenties worden uitgebreid met Lacoste en Marc O’Polo en de collecties worden onder andere aangevuld met bed- en badtextiel. Een van de succesvolste collecties van de laatste jaren is de 95/5 collectie. De naam is gebaseerd op het materiaal van de producten: 95% zijdezacht katoen en 5% elastisch elasthaan. Een basis collectie zonder poespas die aanvoelt als een tweede huid.


Schiesser bij ikwilondergoed.nl

Uiteraard bieden wij in onze webshop ook het merk Schiesser. Bovengenoemde collectie 95/5 hebben wij op voorraad voor de heren. Deze bestaat uit hemdjes, t-shirts met ronde hals en v-hals en shorts. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Ook bieden wij enkele andere collecties van Schiesser ondergoed, zoals de Original Classics of de American collectie. De producten van deze collecties worden per 2 stuks verkocht in de kleur wit.

Je bestelling heb je de volgende dag in huis als je bestelt voor 16.00 uur.


Schiesser promotie